Sproģis tomēr nekandidēs uz Valsts prezidenta amatu

© F64

Garīdznieks Pēteris Sproģis paziņojis, ka tomēr nekandidēs uz Latvijas valsts prezidenta amatu.

''Es nolieku savu Valsts prezidenta kandidāta nomināciju un atsaucu savu piedalīšanos vēlēšanās.''

Par savu lēmumu viņš paziņojis savā 45. dzimšanas dienā, caur sociālo tīklu Facebook.

''Diemžēl bieži vien karojam nevis pret sliktām idejām, bet uzbrūkam tieši labajām - lai tik' kāds politiskā piedāvājuma pelēcībā neizskatītos ''spožāks'' par citiem,'' spriež garīdznieks, kurš aicina sabiedrību beigt gaidīt politikā ienākam ''princi uz baltā zirga'', jo ''kad šāds ''princis'' iejāj politikā, līdz galam nonāk tikai zirgs''.

Sproģis noliedz, ka būtu iestājies partijā ''Saskaņa'': ''Partija ''Saskaņa'' nav ideāla, bet tā ne tuvu nav mūsu valsts lielākā problēma. Tajā ir daudz cilvēku, kuri vēlas to pašu, ko katrs no mums, - dzīvot labākā Latvijā.''

''Es gribēju iet ātri un darīt, ko varu. Tomēr, lai spētu iet tālu, man nepieciešams iet lēnām. Es zinu, ka pēc šī paziņojuma atkal izskanēs dažādi viedokļi. Visi zinās par mani visu - labāk nekā es pats. Savu izvēli esmu izdarījis pats, ejot pa savas sirds ceļu. Esmu pārliecināts, ka mans sarežģītais lēmums - iet tālāk un lēnāk - ir labākā dāvana, ko varu pasniegt sev un savai ģimenei savā dzimšanas dienā,'' secina garīdznieks.

''Pateicoties par man izrādīto cieņu, es nolieku savu Valsts prezidenta kandidāta nomināciju un atsaucu savu piedalīšanos vēlēšanās,'' paziņojumu noslēdz Sproģis.

Kā zināms, ''Saskaņa'' viņu izvirzīja par savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, kas rezultātā izsauca plašu un pretrunīgu rezonansi sabiedrībā.