Virza Lembergu uz Saeimu

Partijas Latvijai un Ventspilij valdes priekšsēdētāja, Ventspils mēra Aivara Lemberga nominēšana premjera amatam varētu būt tikai laika jautājums. Visticamāk, tieši A. Lembergs kļūs par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vēlēšanu saraksta lokomotīvi, startējot gan 10. Saeimas deputātu kandidātu sarakstā, gan kļūstot par šā politiskā spēka premjera kandidātu.

Partijas Latvijai un Ventspilij sapulce startam 10. Saeimas deputātu kandidātu sarakstā izvirzījusi vairākus savus biedrus, tostarp partijas valdes priekšsēdētāju, Ventspils domes priekšsēdētāju A. Lembergu. Viņš vienbalsīgi tika nosaukts kā Latvijai un Ventspilij premjera kandidāts.

Pats A. Lembergs sarunā ar Neatkarīgo uzsvēra, ka neesot iebildis pret partijas ieceri virzīt viņu 10. Saeimas vēlēšanu sarakstam. "Tāpat esmu piekritis būt par Latvijai un Ventspilij premjera amata kandidātu. Tas bija abpusējs lēmums. Tālākās norises vairāk būs atkarīgas no ZZS. Lai gan partijas Latvijai un Ventspilij sapulcē tika nolemts gaidāmajās vēlēšanās startēt kopā ZZS, līgums vēl nav noslēgts. Tas nozīmē, ka mana iekļaušana vēlēšanu sarakstā vai virzīšana premjera amatam būs ZZS ziņā."

Tiesa, kā Neatkarīgajai komentēja partijas Latvijai un Ventspilij pārstāvis Juris Krilovs, A. Lembergam esot spēcīgs reģionālo kustību atbalsts.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzsvēra, ka visi svarīgie jautājumi tiks izlemti savienības valdes sapulcē, kuras precīzu laiku viņš gan nevarēja nosaukt. Tiesa, A. Brigmanis pauda viedokli, ka A. Lemberga virzīšana premjera amatam ir tikai laika jautājums. "Svarīgi, lai Lembergs pats iekšēji pieņem šādu lēmumu," uzsvēra ZZS pārstāvis.

Jāpiebilst, ka kopumā no partijas Latvijai un Ventspilij iekļaušanai vēlēšanu sarakstā tika izvirzīti septiņi kandidāti – A. Lembergs, Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Ventspils augstskolas lektors Dmitrijs Smirnovs, Ventspils domes deputāte Ilze Buņķe, Ventspils Augsto tehnoloģiju parka valdes locekle Dana Reizniece un Ventspils augstskolas rektors, Ventspils domes deputāts Jānis Vucāns.

Latvijā

Latvijā šogad septembra sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 842,636 miljoni eiro, kas ir par 1,2% mazāk nekā mēnesi iepriekš un par 2,3% mazāk nekā gada sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.

Svarīgākais