Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vaidere: Pabriks ļoti agresīvi iestājās par Abrenes atdošanu Krievijai

© F64

Eiroparlamenta deputāte Inese Vaidere komentējusi Arta Pabrika aiziešanu no ''Vienotība'', dēvējot notikušo par ''uzmetienu''.

''Šī nav pirmā reize, kad viņš svarīgā brīdī kādu ''uzmet''...''

Vaidere ar savām domām par nu jau bijušā partijas biedra aiziešanu dalījusies sociālajos tīklos.

''Šī nav pirmā reize, kad viņš svarīgā brīdī kādu ''uzmet'','' raksta Vaidere.

''Atceros, ka Pabriks, būdams ārlietu ministrs, ļoti agresīvi un uzstājīgi iestājās par Abrenes atdošanu Krievijai pat bez jebkādas kompensācijas,'' stāsta EP deputāte. ''Tomēr pēdējā brīdī viņš nobijās no sabiedrības negatīvā viedokļa un vienošanos neparakstīja - to nācās darīt Kalvītim, ar kuru plecu pie pleca Pabriks par atdošanu bija cīnījušies. Tā nu Abrene tika atdota bez kompensācijas.''

''Šodien mēs varam minēt, ko Kalvītis par šo iztapību ir saņēmis. Ko un vai saņēma Pabriks - mēs nezinām,'' spriež Vaidere. ''Nezinām arī to, ko varam sagaidīt tad, ja izrādīsies, ka Pabriks atkal būs pārrēķinājies?''

Atgādinām, ka Pabriks 3.jūnijā ar atklātas vēstules palīdzību informēja, ka aiziet no ''Vienotības'', bet dienu vēlāk oficiāli pievienojās politiskajai apvienībai ''Attīstībai/Par!''.

Eiroparlamenta deputāts Pabriks uzsvēra, ka lēmums nav bijis viegls, taču tam nevajadzētu būt pārsteigumam, bijušo partiju vainojot ''sīkumainībā'', ''intrigās'' un ''vēlmē par katru cenu saglābt vecos politiķus, kuru laiks ir pagājis''.

Pabriks arī startēs rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.