Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Par nepakļaušanos disciplīnai balsojumā "pret" dzīvojamās platības nodokli, no TP grib izslēgt Ābiķi

Ābiķis © f64

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Vents Armands Krauklis rosinās izslēgt no partijas deputātu Dzintaru Ābiķi (TP) par atbalstu nekustamā īpašuma nodokļa grozījumiem.

Pretēji partijas lēmumam neatbalstīt nekustamā īpašuma nodokļa palielināšanu Ābiķis šodien vienīgais no TP deputātiem atbalstīja minētos grozījumus.

Savukārt pats Ābiķis uzsver, ka atbalstījis grozījumus, "jo es tā gribēju", un norādīja, ka zem šiem grozījumiem atrodams arī bijušā finanšu ministra un TP biedra Ata Slaktera paraksts.

Viņš arī norādīja, ka šajā situācijā partijai nevajadzētu domāt par "spalvu spodrināšanu", bet gan vairāk par to, kā atrisināt smago ekonomisko situāciju.

Kā nra.lv jau vēstīja, Saeima šodien nenodeva izskatīšanai komisijām grozījumus Nekustamā īpašuma nodokļa likumā, kas paredz pazeminātas likmes piemērošanu visām dzīvokļu un individuālo dzīvojamo māju platībām 0,2% apmērā no kadastrālās vērtības.

Projekta sākšanu skatīt Saeimā atbalstīja 28 deputāti, bet pret bija 52 deputāti.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) jau iepriekš uzsvēris, ka Saeimai vajadzētu izdiskutēt un vienoties par piemērotāko likmi, lai pēc iespējas mazāk ciestu sociāli neaizsargātākie iedzīvotāji.

Paredzamais nodokļa ieņēmumu pieaugums pie 0,2% likmes ir 13 miljoni latu.