Ronis nākamnedēļ piedalīsies Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru sanāksmē

Ārlietu ministrs Aivis Ronis nākamnedēļ, 11.jūnijā, piedalīsies Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru sanāksmē, kas notiks Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Šīs būs jau 12.Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru konsultācijas, kas pirmo reizi tika rīkotas 1996.gada 28.augustā Vācijas pilsētā Leipcigā pēc toreizējā Vācijas ārlietu ministra Klausa Kinkela iniciatīvas.

Savukārt 2008.gada 2.maijā pēc toreizējā Latvijas ārlietu ministra Māra Riekstiņa (TP) ielūguma Rīgā norisinājās 10.Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru tikšanās.

Nākamās nedēļas tikšanās laikā darba kārtībā tiks pārrunātas dažādas politiskās aktualitātes, tostarp Baltijas jūras reģiona sadarbības jautājums, NATO jaunā stratēģiskā koncepcija, situācija Afganistānā, kā arī Eiropas Savienības (ES) aktualitātes, ietverot arī ES attiecības ar Krieviju un alianses partneriem.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais