Dombrovskim nav iebildumu pret skolēnu autobusu iepirkuma turpināšanu

Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL) vairs nav iebildumu pret skolēnu pārvadājumu nodrošināšanai reģionos nepieciešamā autobusu konkursa turpināšanu.

Vēstulē reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrei Dagnijai Staķei (ZZS) valdības vadītājs norāda, ka iepriekš izdotā rezolūcija, kas apturēja konkursu, vairs nav aktuāla, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja 14.maija vēstuli, kurā minēts, ka nav konstatētas interešu konflikta pazīmes attiecībā uz Valsts reģionālās attīstības aģentūras iepirkumu komisijas locekļu darbību saistībā ar rīkoto iepirkumu "Skolēnu autobusu piegāde pašvaldībām".

Ņemot vērā iepriekš minēto, atklātā konkursa "Skolēnu autobusu piegāde pašvaldībām" iepirkuma procedūra ir veicama pēc Valsts reģionālās attīstības aģentūras izveidotās iepirkumu komisijas ieskatiem Publisko iepirkumu likumā noteiktajā kārtībā, vēstulē norādījis premjers, aģentūru LETA informēja viņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Kā LETA jau ziņoja, šoruden 59 pašvaldībām tiks piegādāti 110 autobusi skolēnu pārvadāšanai, kuru iegādes līdzfinansēšanai Šveices līdzfinansējums ir 7,44 miljoni latu.

19.martā Dombrovskis nolēma apturēt skolēnu autobusu iepirkumu konkursu, kurā iepriekš lielu uzmanību piesaistīja gan prasība autobusiem nodrošināt oranžu krāsojumu, gan citas tehniskās specifikācijas prasības.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs neatklāja nelikumības konkursa norisē.

Kā ziņots, Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) saņēmusi astoņu pretendentu piedāvājumus skolēnu autobusu piegādes konkursā.

Kā liecina VRAA mājslapā pieejamais piedāvājumu atvēršanas sanāksmes protokols, konkursā savus piedāvājumus iesniegusi SIA "Ive motors", SIA "Scania Latvia" kopā ar AS "Scania Eesti", SIA "Latursus" kopā ar "UAB Salociai ir Partneriai" un "BMC Sanayi ve Ticaret A.S.", SIA "Auto Īle un Herbst", "King Long Deutschland GmbH", "Fast Concept Car", SIA "Domenikss" un SIA "Mono" filiāle "ITC Latvija".

Svarīgākais