"Par labu Latviju" pieprasa laikus informēt uzņēmējus par nodokļu izmaiņām

Tautas kustība "Par labu Latviju" (PLL) pieprasa sagatavot 2011.gada valsts budžeta projektu, vēlākais, līdz šā gada 1.septembrim un laikus informēt uzņēmējus un ikvienu Latvijas iedzīvotāju par valdības gatavotajām izmaiņām nodokļu politikā, aģentūru LETA informēja PLL preses biroja vadītājs Arnis Marcinkēvičs.

Kā ziņots, šodien Saeimas sēdē skatīs grozījumus likumā par budžetu un finanšu vadību.

"Mums kā darba devējiem ir nepieciešama stabilitāte un prognozējamība. Nepietiek ar to, ka valdība pasaka, ka nākamajam gadam konsolidācijas pasākumi jāveic 500 miljonu latu apmērā. Ir skaidri jādefinē, kā tiek plānots palielināt ieņēmumus vai kurās pozīcijās tiks griezti izdevumi. Ja Finanšu ministrija, iespējams, plāno jaunu dienesta tālruņa nodokli, tad sabiedrībai ir tiesības vēl pirms Ziemassvētkiem par to zināt. Tiesiskās paļāvības princips uzliek pienākumu likumdevējam nodrošināt pieņemamu laika periodu, lai sagatavotos pārmaiņām," atzīst kustības pārstāve Ieva Plaude-Rēlingere.

PLL domubiedri norāda, ka valdībai jānodrošina paredzama nodokļu politika vismaz trīs gadu termiņā, definējot kopējo nodokļu slogu šim laika periodam. Turklāt kustības pārstāvji uzskata, ka nav pieļaujama jebkādu nodokļu palielināšana.

"Kustība vairs nav tikai uzņēmēju domubiedru grupa, mūsu rindās ir apvienojušies nu jau vairāk nekā 4000 iedzīvotāju, turklāt katru dienu atbalstītāju skaits palielinās. Ikvienai Latvijas ģimenei ir svarīgi zināt šīs izmaiņas, lai saprastu, vai var atļauties bērnu sūtīt uz vasaras nometni, vai arī tā vietā nepieciešams veikt uzkrājumus palielinātam nekustamā īpašuma nodokļa maksājumam par dzīvojamajām platībām," skaidro Plaude-Rēlingere.

Šī ir viena no prasībām, ko PLL šā gada 19.maijā ir paudusi politiskajām partijām. Ar pilnu prasību tekstu var iepazīties kustības interneta vietnē "http://parlabulatviju.lv/2010/05/19/prioritates-tautsaimniecibas-atlabsanai/".

Kā ziņots, kustība "Par labu Latviju" dibināta 2010.gada 26.aprīli un tās galvenais mērķis ir apvienot uzņēmīgus, aktīvus, gudrus un talantīgus cilvēkus, kas kopīgiem spēkiem veidotu labāku vidi, ekonomiku, kultūru, politiku - Latviju.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais