Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ēlerte izvēlas Kristovski

Gan pati Sarmīte Ēlerte, gan desmit viņas domubiedru no "Lietussargu grupas" izteikuši vēlēšanos turpmāk darboties Pilsoniskajā savienībā (PS) un šodien plāno iesniegt partijai savus pieteikumus.

To Neatkarīgajai apstiprinājis PS pārstāvis Kārlis Šadurskis. Neatkarīgā jau vēstīja, ka bijušās laikraksta Diena galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes domubiedri pagājušajā nedēļā paziņoja par kandidēšanu Saeimas vēlēšanās apvienības Vienotība sarakstā. Uztraucoties par politisko disciplīnu, Vienotība uzstāja, lai kandidāti iestātos vienā no trim Vienotības pamatspēkiem – partijā Jaunais laiks, Pilsoniskā savienība vai Sabiedrībā Citai politikai.

"Lietussargu grupas" izvēle par labu PS tiek pamatota ar to, ka PS jau no paša sākuma bijusi visatvērtākā šādai sadarbībai un tās uzstādījumi par tiesiskumu ir vistuvākie S. Ēlertes domubiedru vērtībām. Kā zināms, bez S. Ēlertes vēlēšanu listē kandidēs arī bijusī Delnas vadītāja Lolita Čigāne, politoloģe Rasma Kārkliņa, premjera ārštata padomnieks ekonomikas jautājumos Andris Vilks un citi.