Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Zināmi apvienības "Par labu Latviju" vēlēšanu saraksta līderi

Zināmi apvienības "Par labu Latviju", kura vēlēšanās startēs ar saukli (AŠ)², vēlēšanu saraksta līderi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Apvienību plānots dibināt 12.jūnijā, taču jau tagad zināms aptuvenais līderu sadalījums.

Plānots, ka pirmais Rīgas vēlēšanu apgabalā būs LPP/LC līderis un Rīgas domnieks Ainārs Šlesers, bet otrais varētu būt bijušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

No Rīgas vēlēšanu apgabala kandidēs arī bijušais tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Vidzemes vēlēšanu apgabalā pirmais numurs būs Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle, bet otrais varētu būs LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš. Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta augšgalā būs Saeimas deputāts Oskars Spurdziņš (TP) un Māris Kučinskis (TP).

Kurzemes vēlēšanu apgabalā pirmais varētu būt TP priekšsēdētāja vietnieks Edgars Zalāns vai Saeimas deputāts Ainars Baštiks (LPP/LC). Zināms, ka no šī paša apgabala kandidēs arī uzņēmēja Ieva Plaude. TP vēlas, lai Kurzemes vēlēšanu apgabalā kandidē arī Liepājas domniece Silva Golde (TP).

Zemgales vēlēšanu apgabalā pirmās saraksta vietas dalīs deputāte Kārina Pētersone (LPP/LC) un TP frakcijas deputāts Juris Dalbiņš. Bet Latgales vēlēšanu apgabalā - Daugavpils mēra vietniece Rita Strode (LPP/LC) un Anta Rugāte (TP).