Aktīvists netālu no Ķīpsalas halles brīdina par "NATO pastrādātajiem kara noziegumiem"

Kāds aktīvists netālu no Ķīpsalas halles, kurā patlaban notiek NATO Parlamentārās asamblejas plenārsesija, dala garāmgājējiem izdales materiālus, kuros tiek stāstīts par "NATO pastrādātajiem kara noziegumiem".

Jaunietis aģentūrai LETA sacīja, ka viņš ir students vārdā Krišjānis, kurš pats pēc savas iniciatīvas nolēmis NATO parlamentāriešus informēt par savu nostāju pret aliansi.

Kārtībsargi, kas izvietoti dažādās vietās gar Ķīpsalas halli, par Krišjāni interesi neizrāda.

Izdales materiālos teikts, ka NATO kopš Irākas okupācijas sākuma nogalinājis vairāk nekā 655 000 civiliedzīvotāju un to civiliedzīvotāju skaits, kas nogalināti Afganistānas okupācijas rezultātā, nav pat vēl aplēsts. Tāpat materiālos teikts, ka NATO bombardējusi Dienvidslāviju un lietojusi munīciju ar urānu Serbijas bombardēšanas laikā. "Paldies NATO, lūdzu nekavējoši pārtraukt Irākas un Afganistānas okupācijas un izvērtēt kara noziegumus, pastrādātos šajās valstīs," aicina Krišjānis.

Lai gan izdales materiālos informācija iekļauta gan angļu, gan latviešu valodā, visticamāk parlamentārieši no NATO tos nesaņems, jo viņus pie Ķīpsalas halles jau gaida autobusi, lai nogādātu viesnīcās.