Dombrovskis: Latvija turpinās pildīt savas starptautiskās saistības

Latvija turpinās pildīt savas starptautiskās saistības un atbalsts Afganistānai tiks sniegts arī turpmāk, šodien uzstājoties NATO Parlamentārās asamblejas (PA) noslēguma sesijā, uzsvēra Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Valdības vadītājs norādīja, ka ilgtermiņa palīdzība Afganistānai ir jāturpina un "mēs nevaram atļauties iesākto darbu atstāt pusratā, mēs turpināsim palīdzēt".

Latvijas nopietnos ārpolitikas mērķus apliecinot arī tas, ka, pat ievērojami samazinot izdevumus, Latvija ir saglabājusi iepriekšējo atbalsta līmeni un arī krīzes apstākļos Latvijas ieguldījums ir viens no augstākajiem, rēķinot pēc iedzīvotāju skaita.

"Lai kādi ekonomiskie satricinājumi notiktu Latvijā, mēs uzskatām, ka ārpolitiskās aktivitātes ir jāturpina. Sniegt palīdzību citiem, kad pašiem ir grūti, ir grūta, bet pareiza izvēle," norādīja premjers.

Premjera norādīja, ka ir jāturpina alianses sadarbības stiprināšana un tai jāspēj dinamiski pielāgoties notiekošajiem procesiem. Alianse paliek stiprāka arī starptautiski, jo pieaug valstu loks, kas grib pievienoties, alianses pievilkšanās spēks ir milzīgs, atzīmēja Dombrovskis.

Tomēr lielu premjera uzstāšanās daļu gan aizņēma ar ekonomiku saistītie jautājumi.

Dombrovskis klātesošajiem skaidroja Latvijas ceļu krīzes pārvarēšanā un atzīmēja, ka lejupslīde ir beigusies. Latvija patlaban kalpojot pat par piemēru citām Eiropas valstīm.

Taujāts, kā krīzes apstākļos Latvija ar ievērojamiem tēriņu mazinājumiem ir saglabājusi sabiedrības atbalstu, Dombrovskis norādīja, ka atbalsts Latvijas dalībai NATO sabiedrībā ir ārkārtīgi augsts. "Mēs to uzskatām par mūsu drošības neatņemamu sastāvdaļu, aizsargu mūsu neatkarībai," skaidroja valdības vadītājs.

Tāpēc Latvija arī turpmāk turpinās pildīt savas starptautiskās saistības, apliecināja valdības vadītājs.