NATO PA sesiju Rīgā uzskata par veiksmīgu

NATO Parlamentārās asamblejas (PA) sesija Rīgā ir veiksmīgi organizēta un devusi pozitīvu ieguldījumu turpmākajām diskusijām, šodien sesijas noslēgumā uzsvēra NATO Parlamentārās asamblejas (PA) prezidents Džons Tenera.

Viņš pateicās par Rīgā veiksmīgi noorganizēto forumu, vienlaikus atzīmējot, ka Rīga kā ostas pilsēta jau viduslaikos spēlējusi ievērojamu lomu visā reģionā.

Tenera uzsvēra, ka Rīgā notiekošā asambleja ir devusi ieguldījumu darbā pie turpmākās NATO stratēģijas. Esot skaidrs, ka savstarpējā sadarbība alianses dalībvalstu starpā pieaug, kā arī palielinās saskaņa nopietnos jautājumos.

Viņš uzsvēra, ka turpmāk ir jāsakārto lēmumu pieņemšanas process, kas attiecas gan uz civilo, gan militāro pusi. Piemēram, NATO štābā ir daudz institūciju, kuras varētu apvienot, padarot darbu efektīvāku un samazinot birokrātisko nastu, sacīja Tenera.

NATO PA prezidents arī atzīmēja, ka alianse ir uz pareizā ceļa Afganistānā un, patiecoties līdzšinējai politikai, vietējie spēki gūstot aizvien lielākus panākumus bez NATO palīdzības.

Vienlaikus gan tiek atzīmēts, ka Eiropā joprojām ir daudz finansiālo problēmu, augsti bezdarba rādītāji, tāpēc šādā vidē politiskajiem vadītājiem jādemonstrē NATO vērtības un daudz ko noteiks tieši diplomātiskās spējas.

Tenera arī uzsvēra, ka NATO joprojām ir atvērta visām tām Eiropas valstīm, kas vēlētos pievienoties un dot savu ieguldījumu.