Ušakovs: "Saskaņa" varētu iegūt 35 Saeimas deputātu mandātus

Rudenī notiekošajās Saeimas vēlēšanās partija "Saskaņa" varētu iegūt 35 deputātu mandātus, intervijā aģentūrai LETA prognozēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Pats Ušakovs vēlēšanās kandidēt neplānojot, bet viņš cītīgi piedalīšoties vēlēšanu kampaņas organizēšanā un vadīšanā. Atsevišķas konsultācijas vēlēšanu kampaņai varētu sniegt polittehnologs Jurģis Liepnieks, bet viņš nebūšot kampaņas vadītājs. "Mums vienmēr tā bija, ka pa kampaņu atbildēja apvienības priekšsēdētājs, kas kopā ar [Jāni] Urbanoviču pieņēma visus lēmumus," norādīja mērs.

Ušakovs atzina, ka labs rezultāts vēlēšanās, par ko nebūs kauns, ir 35 mandāti. 35 mandāti neesot maksimums, bet tuvu programmā paredzētajam maksimumam. Protams, vislabāk būtu 52 mandāti - ja viens saslimst, lai varētu paturēt vairākumu. "Nu, ja reālistiskāk skatīsimies uz lietām, visdrīzāk, Saeimā būs četras partijas - "Saskaņa", "Vienotība", ZZS un (AŠ)2," teica mērs.

Pēc politiķa teiktā, viņam esot ļoti laba pieredze sadarbībai ar partijas LPP/LC līderi Aināru Šleseru, ar kuru nākas sastrādāties Rīgas domē. "Tik pozitīvu pieredzi būtu labi tādā vai citādā formātā īstenot valsts mērogā. Bet vienlaicīgi mēs esam gatavi sadarboties ar tiem trim spēkiem, kas tiks parlamentā. Skatīsimies no tā, kam būs 51, kam 49 mandāti, un tad rēķināsim," sacīja Ušakovs.

Svarīgākais