ZZS aicina premjeru iepazīstināt Saeimu ar nākamā gada budžeta projektu

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti šodien tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) mēģināja viņu pārliecināt iesniegt Saeimā nākamā gada valsts budžeta projektu līdz 1.oktobrim, aģentūrai LETA apstiprināja ZZS ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

Silenieks atklāja, ka premjers nav paudis atbalstu partijas priekšlikumam, taču pieļāvis, ka, piemēram, ārkārtas sēdē ar nākamā gada budžeta projekta sagatavošanas gaitu ieskatu varētu sniegt finanšu ministrs Einārs Repše (JL).

ZZS uzskata, ka premjers nevēloties iesniegt budžetu, jo "nav gatavs teikt sabiedrībai sliktas ziņas", sacīja Silenieks un uzsvēra, ka neesot ko vilkt garumā jautājumu par budžeta projekta sagatavošanu un iepazīstināt ar to deputātus.

Dombrovskis informēja, ka mēģinās ar ZZS rast kompromisu un, piemēram, par budžeta projektu sniegt informāciju deputātiem Saeimas ārkārtas sēdē.

Saeimai šonedēļ būs jālemj par grozījumiem likumā, kas paredz uzdot valdībai iesniegt budžetu līdz 1.septembrim. Dombrovskis norādīja, ka mēģinās rast kompromisu ar ZZS, lai šāds priekšlikums netiktu atbalstīts.

Jau ziņots, ka Saeimas Budžeta un finanšu komisija atbalstīja grozījumus likumā par budžeta un finanšu vadību, kas paredz uzdot valdībai vēlēšanu gadā iesniegt nākamā gada budžeta projektu Saeimai līdz 1.septembrim.

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis žurnālistiem sacīja, - ja tiks ignorētas partijas prasības par budžeta projekta iesniegšanu līdz 1.oktobrim, partija sekmēs minētā likumprojekta virzīšanu izskatīšanai Saeimā un iesniegs savu priekšlikumu budžetu iesniegt līdz 1.oktobrim.

Svarīgākais