Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Reģioni premjera amatam virza Lembergu

Aizvadītās nedēļas nogalē notikušajās Latvijas Zemnieku savienības (LZS) reģionālajās sanāksmēs kā vienīgais premjera amata kandidāts tika nosaukts Ventspils mērs un partijas Latvijai un Ventspilij līderis Aivars Lembergs. Gan Latgales, gan Vidzemes reģionu zemnieki vienbalsīgi nolēmuši, ka citu kandidātu Ministru prezidenta postenim viņiem nav.

Jāatgādina, ka partijas Latvijai un Ventspilij valde ir nolēmusi, ka Saeimas vēlēšanās nebūtu pareizi startēt atsevišķi, tādēļ tiks slēgts sadarbības līgums ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Sarunā ar Neatkarīgo Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs un LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis atzina, ka šāda reģionālo zemnieku vienprātība iezīmējot jau agrāk aplēsto tendenci, – A. Lemberga augsto reitingu vēlētāju acīs un popularitāti domubiedru rindās.

Lai gan A. Brigmanis neņēmās prognozēt, vai citi kandidāti premjera krēslam tā arī neparādīsies, nākamajā trešdienā lēmumu šajā jautājumā pieņems arī LZS Centrālā padome, bet vēl pēc nedēļas par to lems visas Zaļo un zemnieku savienību veidojošās partijas kopā – LZS, Latvijas Zaļā partija un Latvijai un Ventspilij.

Jāatgādina, ka premjera kandidātus jau nosaukuši vairāki politiskie spēki. Saskaņas centrs šim am