Latvija un Gruzija aktualizē savstarpējās sadarbības jautājumus aizsardzības nozarē

Šodien NATO Parlamentārās asamblejas (PA) laikā Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Sārts tikās ar Gruzijas delegācijas vadītāju, Parlamenta Ārlietu komisijas vadītāja vietnieku Georgu Kandelaku, lai pārrunātu abu valstu savstarpējās sadarbības jautājumus aizsardzības nozarē.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas AM preses pārstāve Dace Kundrāte, amatpersonu tikšanās laikā tika pārrunāti NATO partnerības politikas jautājumi, Gruzijas aizsardzības reformas gaita, kā arī valstu sadarbība Starptautisko drošības atbalsta spēku operācijā (ISAF) Afganistānā.

Gruzija ir viena no NATO partnervalstīm, ar kuru Latvijai ir visintensīvākā sadarbība aizsardzības reformu pieredzes nodošanas jomā, atzīmēja Kundrāte.

Latvija ir paudusi savu atbalstu Gruzijai pēc dažādiem incidentiem, kas ir saistīti ar Krieviju. Ilglaicīgi nozīmīga sadarbība ir bijusi arī abu valstu Jūras spēkiem.

Tāpat Latvija ir sniegusi būtisku atbalstu Gruzijas apmācības jomā, uzņemot Gruzijas aizsardzības nozares pārstāvjus pieredzes apmaiņas praksēs, sponsorējot mācības Baltijas Aizsardzības koledžā, kā arī atbalstot mācības Jūras spēku Mācību centra Ūdenslīdēju skolā, pastāstīja AM preses pārstāve.