Saeimā rosinās balsojumu par mudinājumu Rimšēvičam pamest LB prezidenta amatu

© Reuters / Scanpix

"Vienotība" Saeimas sēdē 1.martā rosinās balsojumu par mudinājumu Ilmāram Rimšēvičam atkāpties no Latvijas Bankas prezidenta amata.

Pat ja Saeima šādu lēmumu atbalstītu, tas nenozīmētu, ka Rimšēvičs zaudētu amatu. Saskaņā ar likumu Saeima var atbrīvot no amata centrālās bankas prezidentu tikai pēc viņa iesnieguma vai pēc notiesājoša sprieduma.

"Rimšēviča turpmākā atrašanās amatā pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsāktā kriminālprocesa par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā negatīvi ietekmē Latvijas valsts starptautisko reputāciju un met aizdomu ēnu uz visu Latvijas finanšu sistēmu kopumā," ieceri pamatoja "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri.

"Vienotība" jau pagājušajā nedēļā bija plānojusi virzīt šo jautājumu, tomēr atlika to, ņemot vērā neviennozīmīgu nostāju starp valdošās koalīcijas partijām.

Kā ziņots, korupcijā aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam ir aizliedzis izbraukt no valsts un ieņemt bankas prezidenta amatu. Aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu turētais Rimšēvičs nolēmis neatkāpties no amata.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.