Iestādes būs atbildīgas par aktuālākās informācijas nodrošināšanu portālā "Latvija.lv"

Ministru kabinets šodien atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātos noteikumus, kuri valsts pārvaldes iestādēm nosaka atbildību par ticamas un aktuālas informācijas nodrošināšanu vienotajā pakalpojumu portālā "www.latvija.lv". Portāls "www.latvija.lv" ir vienots piekļuves punkts valsts un pašvaldību pakalpojumiem. Iedzīvotājiem ir iespēja saņemt nepieciešamo informāciju par valsts un pašvaldību pakalpojumiem vienuviet un uzzināt, kurus no pakalpojumiem ir iespējams saņemt elektroniski.

Noteikumu mērķis ir noteikt kārtību, kādā aktualizē vienotajā pakalpojumu portālā ietverto informāciju par iestāžu pakalpojumiem, kā to paredz Brīvas pakalpojumu sniegšanas likums.

Noteikumi regulē sadarbības organizāciju, kādā notiek informācijas apmaiņa starp vienotā pakalpojumu portāla pārzini - Valsts reģionālo attīstības aģentūru (VRAA) un atbildīgajām iestādēm gadījumos, kad aģentūra saņem informācijas pieprasījumu no saimnieciskās darbības veicēja.

Tāpat RAPLM izstrādātie noteikumi paredz, ka informācijas apmaiņa starp VRAA un atbildīgajām iestādēm notiek, izmantojot automatizētus vai neautomatizētus elektroniskos līdzekļus.

Portālā iedzīvotājs, izveidojot savu profilu, var pieprasīt un uzsākt e-pakalpojumus, sekot e-pakalpojumu izpildei, saņemt e-pakalpojumu rezultātus, skatīt ziņojumu arhīvu, ja nepieciešams, un veikt e-pakalpojuma apmaksu.

Latvijā

Transporta enerģijas likums paredz veicināt transporta nozares “zaļināšanu”, ieviešot transporta enerģijas modernizēšanas pienākumus, kā arī samazināt patēriņam nodotās transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzes emisiju intensitāti par vismaz 16% līdz 2030. gadam.