Premjers ir pārliecināts, ka nākamā gada budžets Saeimā nonāks laicīgi

Ministruprezidents Valdis Dombrovskis uzsver, ka darbs pie nākamā gada budžeta izstrādes notiekot bez kavēšanās, tādēļ viņš varot solīt, ka Saeimā šis vitāli svarīgais dokuments nonāks līdz oktobra beigām, kas nozīmē, ka parlamentāriešiem būšot pietiekoši daudz laika, apspriest budžetu.

Tādējādi premjers jau šobrīd uzsver, ka neatkārtošoties situācija, kad Saeimas deputātiem apjomīgais un visai valstij tik svarīgais dokuments jāpagūst izskatīt teju vienas nakts laikā, savukārt sabiedrība par būtiskām novitātēm uzzin praktiski post factum.

Ministru prezidents arī pauda, ka nākamā gada budžetā ir paredzēti būtiski taupīšanas pasākumi, kā arī netiek izslēgta vairāku nodokļu paaugstināšana vai jaunu nodokļu ieviešana. Tā, piemēram, pagaidām premjers ļoti piesardzīgi izsakās par iespējamo PVN palielināšanu un plaši apspriestā dzīvojamās platības nodokļa ieviešanu.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais