Kristovskis: Stiprai Latvijas valstij nepieciešamas spēcīgas pašvaldības

Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Vienotības" priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis šodien, uzrunājot Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 21.kongresa delegātus, aicināja nepazaudēt vīziju par spēcīgu Latvijas valsti ar spēcīgām pašvaldībām, rosīgām pilsētām un ciematiem, lepniem un pārtikušiem Latvijas ļaudīm.

Kristovskis norādīja, ka kongresa rezolūcijas, kurās tik daudz norāžu uz trūkumiem, neizdarībām, kurās tiek runāts par Latvijas tautsaimniecības krahu, patiesībā liecina par to, ka Latvija ievāc iepriekšējo valdību bezdarbības augļus.

Pašvaldību ceļus nevar uzturēt atbilstošā kārtībā, ja trūkst līdzekļu. Trūkst darba vietu, jo nav ražotņu. Nav konkurētspējīgu produktu, jo nav atbilstošas izglītības. "Pašreizējais trūkums ir iepriekš nepaveikto darbu rezultāts," teica Kristovskis.

Nav citu iespēju, kā tikai mērķtiecīgi strādāt, un tikai tā mēs varam atgūt uzticamību Latvijas valstij. Nodrošinot taisnīgu konkurenci un veidojot pievilcīgu uzņēmējdarbības vidi, atbilstoši sagatavojot Latvijas tautsaimniecībai nepieciešamus speciālistus, nodrošinot investīciju piesaistes mehānismus, mēs varam panākt, ka Latvijā atgriežas līdzekļi, un mēs radām konkurētspējīgus produktus vietējam un ārējam tirgum, sacīja politiķis.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais