Tiesa apcietina Munkevicu

© LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien nolēma apcietināt kukuļdošanas kriminālprocesā aizturēto, pirms dažām stundām no Jūrmalas mēra amata gāzto Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas").

Apcietinājums viņam piemērots kā drošības līdzeklis.

Kā ziņots, šodien pēcpusdienā tiesa lēma par drošības līdzekļa piemērošanu arī otram šajā kriminālprocesā aizturētajam - Munkevica partijas biedram, "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklim Normundam Pīrantam. Arī viņam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums.

Kā žurnālistus informēja Pīranta advokāts Lauris Matisāns, motivācija, kāpēc tiesa viņa klientam izvēlējusies šādu drošības līdzekli, būs zināma tuvāko 24 stundu laikā.

Īsi pirms tiesas sēdes, kurā tika izskatīts Pīranta drošības līdzeklis, "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis esot atzīts par aizdomās turamo kukuļa došanā jeb noziedzīgā nodarījumā, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta 2.daļā.

Advokāts Matisāns bija nerunīgs, vien norādīja, ka Pīrants neesot paudis savu attieksmi pret viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu.

Kā ziņots, Munkevicu un Pīrantu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 18.maija vakarā aizturēja kriminālprocesā par iespējamu 5000 latu kukuļa piedāvāšanu, lai nodrošinātu Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu neuzticības balsojumā.

Minētais 5000 latu kukulis piedāvāts partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai, kura publiski ir atzinusi, ka saņēmusi kukuļa piedāvājumu, un informējusi par to tiesībsargājošās institūcijas.

Kā aģentūrai LETA vakar norādīja Munkevica advokāts Aivo Leimanis, viņa klients "pilnībā noraida jebkādas izvirzītās aizdomas, jo pašlaik nav neapstrīdamu un neapšaubāmu pierādījumu, kas apstiprinātu, ka viņš varētu būt iesaistījies kaut kādās pretlikumīgās darbībās, kas saistītas ar kukuļa došanu, lai panāktu labvēlīgu lēmumu".

"Viņš [Munkevics] visu noliedz. Viņš nav nevienam neko ne lūdzis, ne devis, ne ticies. Visas spekulācijas, kas tagad notiek, ir tikai un vienīgi tendenciozas un nav apstiprinātas ne ar kādiem pierādījumiem," sacīja Leimanis. Advokāts apgalvoja, ka otrdien veikto kratīšanu laikā neesot izņemta ne skaidra nauda, ne citi priekšmeti, kas varētu liecināt par kukuļa došanu.

Svarīgākais