Mūrniece paliek amatā [papildināts]

© f64

Ar 44 balsīm "par", 48 balsīm "pret" un vienu deputātu, kurš atturējās, šodien Saeima atstāja amatā iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci.

Kā jau ziņots, Mūrnieces demisiju pieprasīja Saeimas opozīcijas partijas saistībā ar policijas aktivitātēm Neo lietā un veikto kratīšanu žurnālistes Ilzes Naglas dzīvesvietā.

Plenārsēdes debatēs Mūrniece argumentēja, ka Neo gadījums attiecoties ne tikai uz valsts pārvaldes institūcijām, bet arī uz privāto uzņēmējdarbību, kas esot jo īpaši bīstama tendence. Viņa atzina, ka tuvākajā laikā policijā ar iesniegumiem vērsīšoties vairāki uzņēmēji, kas nejūtoties droši par savu datu konfidencialitāti. Tāpat Mūrniece aicināja opozīcijas deputātus nebūt par liekuļiem un atklāti pateikt patiesos demisijas pieprasījuma iemeslus, kas, pēc ministres domām, esot Tautas partijas sīka atriebība par to, ka Mūrniece novērsusi aizdomīgus iepirkumus Veselības ministrijā.

Tikmēr demisijas pieprasītāji kā galvenos argumentus "pret" Mūrnieci minēja viņas pārlieko tieksmi pielietot spēku. Opozīcijas pārstāvji atgādināja, ka Mūrnieces vēlme pielietot spēku esot izpaudusies jau Bauskā, kad policija uzraudzīja miermīlīgu piketu.

Latvijā

Pasaules mēroga ielu mākslinieks no Francijas – Aéro pabeidzis savu sienas gleznojumu “Mana dzīve ir mana valsts” (My country is life) Liepājā, Krišjāņa Valdemāra ielā 56. Tas ir jau astotais darbs, ko Liepājai dāvina pludmales kafejnīca “Red Sun Buffet”, informē Mareks Alberts.

Svarīgākais