Mūrniece: Jūtos stabila savās pozīcijās

© skanpix

Jūtos stabila savās pozīcijās, zinu, ko vēl gribu izdarīt un esmu pārliecināta, ka turpināšu strādāt, - komentējot jautājumu par demisijas pieprasīšanu, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja iekšlietu ministre Lina Mūrniece (JL).

Kā sacīja ministre, viņa esot pārliecināta, ka balsojums šajā jautājumā noteikti būšot, taču demisijas ne.

Viņa demisijas pieprasījumu skaidro ar mēģinājumu destabilizē situāciju, daļēji arī "kā divkosību un mēģinājumu atriebties Jaunajam laikam".

Mūrniece norādīja, ka divos mēnešos, ko viņa strādājusi arī kā veselības ministres pienākumu pildītāja, viņa atklājusi vairākas nelikumības, apturējusi nelikumīgus konkursus. "Tautas partija nav ieinteresēta, ka šīs lietas nonāk līdz atrisinājumam," uzskata Mūrniece.

Jau ziņots, ka saistībā ar kratīšanu žurnālistes Ilzes Naglas dzīvoklī un Neo jeb Ilmāra Poikāna aizturēšanu trīs Saeimā pārstāvētās opozīcijas partijas - Tautas partija (TP), "Saskaņas centrs" un LPP/LC - ir iesniegušas Saeimā lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL).

Partijas rosina šo jautājumu skatīt parastā kārtībā, kas varētu būt jau ceturtdien, 20.maijā.

Jau ziņots, ka persona, kuru policija uzskata par Neo, ir aizturēta 11.maijā ap plkst.22 savā darbavietā. Aizturētais ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētnieks Ilmārs Poikāns.

Ekonomikas policijas pārvaldē (EPP) kriminālprocess sākts šā gada 11.februārī pēc Krimināllikuma 244.panta 2.daļas - par tādas ierīces (arī datorprogrammas) neatļautu izgatavošanu, pielāgošanu izmantošanai, realizēšanu, izplatīšanu vai glabāšanu, kura paredzēta automatizētas datu apstrādes sistēmas resursu ietekmēšanai nolūkā izdarīt noziedzīgu nodarījumu, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas. Minētais likuma pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai naudas sodu līdz 200 minimālajām mēnešalgām.

Process sākts arī pēc Krimināllikuma 145.panta - par sveša personiska noslēpuma tīšu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kam pēc sava amata vai nodarbošanās jāglabā slepenībā tai uzticētās vai zināmas kļuvušas ziņas. Šis likuma pants paredz soda sankciju - arestu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 20 minimālajām mēnešalgām.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais