Maizītis joprojām nav saņēmis nevienu darba piedāvājumu

© f64

Bijušajam ģenerālprokuroram Jānim Maizītim joprojām nav izteikts neviens darba piedāvājums, un viņš patlaban atpūšas.

Maizītis iepriekš bija izteicies, ka mājās gan viņš negribētu sēdēt un labprātāk strādātu valsts labā, tomēr pieļāva arī iespēju doties izdienas pensijā. Pagaidām nekādus lēmumus par savu turpmāko nākotni Maizītis neesot pieņēmis.

Bijušais ģenerālprokurors arī neesot izteicis vēlmi izpirkt kādas dāvanas, ko desmit gadu laikā saņēmis no dažādu valstu kolēģiem. Viņam arī nepienākas nekādas sociālās garantijas, pametot šo amatu.

Kā zināms 10.maijā, Maizītim bija pēdējā diena ģenerālprokurora amatā, un viņš bija sapulcinājis ļoti daudzus prokuratūras darbiniekus, lai pateiktu "katram personīgi un visiem kopā paldies" par kopā paveikto desmit gadu laikā, kopš viņš veic ģenerālprokurora pienākumus.

Savam kolektīvam viņš bija sarūpējis krāšņu koncertu, kurā uzstājās slavenās operdziedātājas Sonora Vaice un Kristīne Zadovska, kā arī vīru kopa "Vilki".

Savukārt Maizītim daudz pateicības vārdu un ziedu klēpju dāvināja viņa kolēģi gan no Rīgā izvietotajām prokuratūrām, gan no reģioniem.

Maizītis uzrunu sāka ar pateicības vārdiem saviem pirmajiem darba audzinātājiem, kuri mācījuši izmeklēšanas metodes, paldies tika teikts arī Cēsu kolēģiem. Maizītis arī atminējās laiku gandrīz pirms desmit gadiem, kad pēc Saeimas balsojuma par iecelšanu ģenerālprokurora amatā viņš ļoti uztraucies stāvējis prokuratūras kolektīva priekšā.

Maizītis atzina, ka viņam nav jākaunas par to, ko paveicis šo desmit gadu laikā, lai gan katram jau esot savs priekšstats par to, kādam jābūt iestādes vadītājam. Viņš uzskata, ka šo desmit gadu laikā ir paveikts ļoti daudz pozitīva prokuratūras izaugsmē.

Prokurori un prokuratūras darbinieki, atvadoties no Maizīša, visi kā viens aicināja "neaiziet tālu no jurisprudences", taču pats Maizītis pasākuma laikā par saviem nākotnes plāniem neminēja ne vārda.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais