Jaunais veselības ministrs no akcijām "Gulbja laboratorijā" neatteiksies

Jaunieceltais veselības ministrs Didzis Gavars neatteiksies no savām īpašumtiesībām SIA "Gulbja laboratorija", aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Gavars sola, ka lēmumus attiecībā uz laboratoriju viņš neiespaidošot, tomēr arī no savām īpašumtiesībām neatteikšoties.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja Veselības ministrijā (VM), likums nepieprasot, lai no šīm tiesībām viņš atteiktos. "Likums nenosaka aizliegumu, ka ministram nedrīkstētu piederēt īpašums, kas saņem valsts pasūtījumu," norāda ministrija. Turklāt līgums par pakalpojuma sniegšanu tika noslēgts vēl pirms viņa kļūšanas par ministru, bet no amata Gulbja laboratorijā" viņš atkāpsies.

Veselības norēķinu centrs (VNC) ziņo, ka šogad SIA "Gulbja laboratorija", kuras lielākais īpašnieks ir jaunais veselības ministrs Gavars, no VVNC par valsts pakalpojumu sniegšanu saņems 1,9 miljonus latu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VNC pārstāvis Toms Noviks, līdzīgi kā citām ambulatorajām iestādēm, arī ar Gulbja laboratorijai līgums ir spēkā līdz šā gada 31.decembrim.

Līgumi ar ambulatorajām iestādēm tika slēgti uz trim gadiem, taču par to, kā tiks atlasīti pakalpojumu sniedzēji pēc līgumu termiņa beigām, pagaidām VNC nevarot atbildēt. Turklāt arī līgumu finanšu apjomi būs atkarīgi no pieejamā budžeta 2011.gadam.

Kā ziņots, stājoties veselības ministra amatā, Gavars paziņoja par amatu pamešanu "Gulbja laboratorijā" un solīja, ka darīšot visu tā, "kā to paredz likums".

13.maijā Saeima ar astoņu balsu pārsvaru veselības ministra amatā iecēla ārstu, "E. Gulbja" laboratorijas līdzīpašnieku Didzi Gavaru. Par Gavaru balsoja 49, pret - 25, bet atturējās 16 deputāti.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Gavars ir dzimis 1966.gadā un 1992.gadā beidzis Latvijas Medicīnas akadēmiju. 2001.gadā viņš ir kandidējis Jūrmalas domes vēlēšanās no Latvijas Zaļās partijas saraksta.

Gavars ir ticis minēts dažādu masu mediju veidotajos Latvijas miljonāru sarakstos.

Gavaram pieder 57,03% daļu SIA "E.Gulbja laboratorija", kurā viņš ir arī valdes loceklis. Viņš ir SIA "5M" valdes loceklis ar 20% kapitāldaļu šajā uzņēmumā, kā arī Gavaram pieder kapitāldaļas "E.Gulbja holdingā".

Gavars ir Veselības aprūpes un darba devēju asociācijas biedrs.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais