Bičkovičs: Problēma nebija Maizīša kandidatūrā, bet politiskajos procesos

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs šodien pēc tikšanās pie Valsts prezidenta Valda Zatlera ar Saeimas frakciju vadītājiem izdarīja secinājumus, ka problēma nu jau bijušā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša atkārtotā neievēlēšanā nebija viņa virzītajā kandidatūrā, bet "procesos, kas attīstījās šajā laikā".

Bičkovičs pēc tikšanās žurnālistiem atzina, ka viņam ir informācija un nākušas jaunas atziņas, ko acīmredzot viņš arī izmantos, gatavojoties nosaukt jaunu kandidātu ģenerālprokurora amatam. Viņš joprojām uzsvēra, ka no šī kandidātu loka nav izslēgts Maizītis, taču konkrētu vai pat aptuvenu laiku, kad kandidāts varētu tikt nosaukts, Bičkovičs neminēja. Viņš tikai piebilda, ka šo procesu neplāno novilcināt.

Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece žurnālistiem atzina, ka katra šāda tikšanās ir lietderīga un visas puses pēc šīs tikšanās esot palikušas apmierinātas. Visi arī piekrituši, ka kļūda ir bijusi tā, ka vēl pirms Maizīša kandidatūras oficiālas izvirzīšanas konkrētas partijas bija Maizīti nosaukušas par savu kandidātu. Muižniece sacīja, ka frakcijas esot vienojušās, ka neviena partija neizteiks nekādus viedokļus par kādu kandidātu pirms tā oficiālās izvirzīšanas.

Maizīša neievēlēšana esot tieši saistīta ar "Vienotības" politisko darbību šajā procesā. Šādu viedokli pauda partijas LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers.

Jau ziņots, ka šodien Rīgas pilī plkst.10 Valsts prezidents Valdis Zatlers uz tikšanos bija aicinājis Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču un Saeimā pārstāvēto partiju un frakciju vadītājus.

Tikšanās laikā bija plānots tuvināt pušu viedokļus par nākamā ģenerālprokurora izraudzīšanos.

Kā ziņots, Bičkovičs Maizīti apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā virzīja arī trešajam termiņam, taču Saeima 15.aprīlī viņa kandidatūru noraidīja.

11.maijā beidzās Jāņa Maizīša ģenerālprokurora pilnvaras. Par ģenerālprokurora pienākumu izpildītāju iecelts Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais