Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Dinevičs aicina Neo pievienoties LSDSP

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētājs Jānis Dinevičs aicina Ilmāru Poikānu, kurš sabiedrībā plašāk zināms kā Neo, pievienoties LSDSP.

Dinevičs salīdzina Poikāna rīcību ar Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas laiku un aicina pievienoties sociāldemokrātiem. "Pirms divdesmit gadiem cilvēki cīnījās, riskēja ar savu dzīvību, jo ticēja Latvijas neatkarībai. Neo rīcība un plašais sabiedrības atbalsts tai pierāda, ka arī šobrīd, valstij esot ekonomiskā un morālā krīzē, cilvēki joprojām ir gatavi iestāties par taisnīgumu. Par to pašu cīnās arī sociāldemokrāti, tādēļ aicinu Ilmāru Poikānu pievienoties LSDSP un topošajai sociāldemokrātiskajai politisko partiju apvienībai "Solidaritāte"," klāsta Dinevičs.

LSDSP uzskata, ka Poikāna rīcība ir vērtējama kā pilsoniskās līdzdalības paraugs katram Latvijas iedzīvotājam.

Sociāldemokrāti uzskata, ka Ilmāra Poikāna sadarbošanās ar tiesībsargājošajām struktūrām un savas līdzšinējās darbības atzīšana liecina par patiesajiem mērķiem, proti, par vēlmi informēt sabiedrību par absurdo situāciju vairākās valsts un pašvaldību iestādēs.

LSDSP neatbalsta prettiesisku rīcību un nesaskata to Poikāna darbībās. Drīzāk ir jāvērtē Valsts ieņēmumu dienesta atbildība, tērējot valsts budžeta līdzekļus, pavirši sekojot līdzi EDS datu bāzes izveidošanas procesam, kas faktiski ļāva ikvienam piekļūt nepubliskojamiem datiem.