Līdz vēlēšanām ministriju skaitu nesamazinās

Šodien, izskatot otrajā lasījumā grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, Saeima vienojās, ka līdz 10.Saeimas vēlēšanām ministriju skaitu nesamazinās.

Saeima noraidīja Tautas partijas frakcijas priekšlikumu izveidot Attīstības ministriju, apvienojot Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, Vides ministriju un Ekonomikas ministriju, apvienot Tieslietu ministriju un Iekšlietu ministriju, kā arī Veselības ministriju un Labklājības ministriju.

Netika atbalstīts arī deputātu Jāņa Urbanoviča (SC) un Vitālija Aizbalta (LPP/LC) priekšlikums, apvienojot vairākas ministrijas, izveidot Izglītības, zinātnes un kultūras ministriju, Tautsaimniecības ministriju un Tautas labklājības ministriju.

Arī "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) frakcija rosināja apvienot Izglītības un zinātnes un Kultūras ministriju, bet neguva komisijas deputātu vairākuma atbalstu.

Netika atbalstīts arī deputāta Vladimira Buzajeva (PCTVL) priekšlikums svītrot no likuma jēdzienus "ministru prezidenta biedrs" un "īpašu uzdevumu ministrs", kā arī "parlamentārais sekretārs".

Deputāti nosprieda, ka līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām atlicis pārāk maz laika, lai varētu ķerties pie ministriju reorganizācijas, tas radītu tikai stresu ierēdņiem un haosu valstī.

Pēc atbildīgās komisijas ierosinājuma tika nolemts, ka Ministru kabinets vienlaikus ar gadskārtējā valsts budžeta likuma projektu 2011.gadam iesniedz Saeimai informatīvo ziņojumu par Latvijas apstākļiem piemērotāko ministriju skaitu un pārvaldes organizāciju atbilstoši šim skaitam un ministriju kompetencei, ņemot vērā valsts pārvaldes principus un izvērtējot veicamās funkcijas un pieejamos finanšu līdzekļus.

Latvijā

Par skandālu saistībā ar Valsts kontroles atzinumu; vai un kādēļ valsts iestādes izvēlas ar darbiniekiem tiesāties līdz galam, nevis slēgt mierizlīgumu; kādēļ Raivis Kronbergs piekrita kļūt par Valsts kancelejas direktoru; vai viņš cer nenonākt premjera vai viņa biroja nežēlastībā; ko tauta gaida no valsts pārvaldes un Valsts kancelejas direktora – “Neatkarīgās” intervija ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais