Rīgas Motormuzeja funkcijas pārņems CSDD

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz, likvidējot Rīgas Motormuzeju kā budžeta iestādi, motormuzeja funkcijas nodot valsts akciju sabiedrībai "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD).

Likuma grozījumi tika sagatavoti, lai, ietaupot valsts budžeta līdzekļus, kas tiek tērēti muzeja uzturēšanai, efektīvāk tiktu nodrošināta Rīgas Motormuzeja darbība un attīstība.

Satiksmes ministrija (SM) uzskata, ka ir lietderīgi saglabāt muzeja darbību, tādēļ, reaģējot uz sarežģīto ekonomisko situāciju valstī, veic minētos reorganizācijas pasākumus.

Rīgas Motormuzejs izveidots 1989.gadā, visu laiku ir atradies SM pārraudzībā un kopš 2004.gada 28.decembra darbojās valsts aģentūras statusā.

Laika periodā no 2005.gada līdz 2008.gadam muzeja budžeta dotācija tika palielināta tikai par 22 000 latu un 2008.gadā veidoja 119 790 latus. Tādējādi 2008.gadā praktiski saglabājās pilnīga muzeja atkarība no nomnieku maksājumiem, jo no kopējā gada budžeta 253 300 lati jeb 67,9% bija pašu ieņēmumi, bet 32,1% - valsts budžeta dotācija.

Ievērojot ekonomisko situāciju un izvirzītos uzdevumus valsts budžeta līdzekļu ekonomijai, kā arī izvērtējot valsts aģentūras darbību, tika secināts, ka muzeja darbība bija pilnībā atkarīga no valsts budžeta piešķirtās dotācijas, kas nebija pietiekama, līdz ar to ar Ministru kabineta 2009.gada 30.jūnija rīkojumu valsts aģentūra "Rīgas Motormuzejs" tika likvidēta un tās funkcijas nodotas CSDD.

Grozījumi likumā arī paredz, ka personai, kura nav Latvijas pilsonis vai nepilsonis, kā arī tādai personai, kura nav saņēmusi Latvijā izdotu reģistrācijas apliecību, pastāvīgās uzturēšanās apliecību vai uzturēšanās atļauju, transportlīdzekli varēs reģistrēt Latvijā uz laiku līdz sešiem mēnešiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.