Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ušakovs vēlas plašāku GKR pārstāvniecību Saeimā, ''lai kopīgiem spēkiem aizstāvētu Rīgas intereses''

© Vladislavs Proškins / f64

"Saskaņa" vēlētos plašāku partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) pārstāvniecību Saeimā, "lai kopīgiem spēkiem aizstāvētu Rīgas intereses visos līmeņos", aģentūrai LETA apgalvoja "Saskaņas" līderis, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Lūgts komentēt Rīgas vicemēra Andra Amerika vadītās partijas ieceri Saeimas vēlēšanās nesastartēt kopā ar "Saskaņu" un veidot atsevišķu sarakstu, Ušakovs pauda, ka GKR ir "Saskaņas" "partneri un draugi Rīgā". "Mēs visi esam ieinteresēti, lai viņiem būtu pēc iespējas lielāka pārstāvniecība Saeimā," norādīja Ušakovs, piebilstot, ka tas palīdzēšot kopīgi aizstāvēt Rīgas jautājumus.

Ušakovs sacīja, ka novēl GKR veiksmi.

Kā ziņots, GKR, kas pašvaldībā līdz šim allaž sadarbojusies ar partiju "Saskaņa" un veidoja vienotu sarakstu uz vēlēšanām, uz nākamā gada Saeimas vēlēšanām sadarbības partnerus varētu meklēt reģionālo partiju vidū.

Ameriks vakar Latvijas Televīzijā stāstīja, ka GKR nestartēšot kopā ar "Saskaņu" un esot ļoti apšaubāms, ka partija Saeimas vēlēšanās varētu startēt viena pati.

Tā vietā GKR varētu iekļauties kādā reģionālo partiju blokā, tomēr Ameriks potenciālos partnerus nosaukt atteicās. "Mums ir interese deleģēt savus pārstāvjus darbam Saeimā," piebilda politiķis.

Šodien notiks GKR kongress, kurā tiks lemts par iespējamo dalību 13.Saeimas vēlēšanās nākamā gada rudenī.