Atbalsta Munkevica gāšanu

Jūrmalas aizsardzības biedrība (JAB) atbalsta varas maiņu kūrortpilsētā un pašreizējā mēra Raimondam Munkevica ("Jūrmala - mūsu mājas") vietā daudz labprātāk redzētu Romualdu Ražuku (PS), aģentūrai LETA pastāstīja JAB pārstāvis Guntis Grūba.

Grūba norādīja, ka Munkevica vadībā situācija Jūrmalā pasliktinājusies un "tālāk vairs tā turpināt nevar". Jūrmalas mērs aktīvi piedalījies pilsētas attīstības plāna un tā grozījumu izstrādē, kas neesot bijuši atbilstoši iedzīvotāju interesēm.

Pēc JAB pārstāvja domām, Ražuka kļūšana par mēru nāktu par labu gan jūrmalniekiem, gan pilsētas viesiem. "Ja pilsētu vadīs Ražuks, tad cerība uz pozitīviem darbiem ir daudz lielāka," sacīja Grūba.

LETA jau ziņoja, ka Jūrmalas domes opozīcija Munkevicam šodien ir iesniegusi astoņu deputātu parakstus, pieprasot viņa atbrīvošanu no amata, aģentūru LETA informēja opozīcijas deputāti.

Iesniegumu parakstījuši deputāti Ražuks, Marija Vorobjova (SC), Māris Dzenītis, Iveta Blaua (JL), Zigurds Starks (TP), Aigars Tampe (TB/LNNK), Arnis Ābelītis ("Tev, Jūrmalai") un Juris Visockis (JL).

Jūrmalas domē ir 15 domnieki, tātad balsu Munkevica gāšanai pietiek.

Latvijā

Ukraiņu bērniem jāintegrējas Latvijas sabiedrībā, taču valsts vēl nav pilnībā izplānojusi, kas, kā un par kādu naudu šiem bērniem iemācīs latviešu valodu. Skolas jau tagad ceļ trauksmi. Tikmēr Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz, ka no nākamā gada 1. septembra ukraiņu bērniem Latvijā būs pienākums mācīties klātienē.

Svarīgākais