NRTP pēta, kā kontrolēt priekšvēlēšanu aģitācijā izlietotos līdzekļus

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) patlaban izstrādā koncepciju priekšvēlēšanu aģitācijas kontrolei atvēlēto līdzekļu izlietojumam.

NRTP pārstāvis Sergejs Kārītis apliecina, ka esot divi galvenie varianti, kas tiekot apspriesti: pirmais - pieņemt darbā astoņus cilvēkus uz konkrēto laika periodu, otrais - algot ārpakalpojumu sniedzēju.

"Tie ir divi galvenie varianti, kas prezentēti NRTP padomes sēdē un tiks virzīti tālākai apspriešanai. Nākamās nedēļas laikā šo jautājumu jāizlemj, lai paspētu sagatavot nepieciešamo iepirkuma procedūru," sacīja Kārītis.

Kā ziņots, valdība nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 47 075 latus novirzīt priekšvēlēšanu aģitācijas kontrolei.

Ieinteresēto pušu starpā gan vēl notikšot diskusija par projektam atvēlamā finansējuma apmēru, taču būtiskas izmaiņas šajā summā neesot iespējamas.

Kā rīkojuma anotācijā norādījusi Satiksmes ministrija, patlaban likumā "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām" noteiktās uzraudzības funkcijas pilda divi NRTP darbinieki, taču, ņemot vērā raidorganizāciju skaitu, lai nodrošinātu pilnvērtīgu likumā noteikto uzraudzības funkciju izpildi, priekšvēlēšanu aģitācijas uzraudzības funkciju izpildes kapacitāte ir nepietiekama. Funkciju nodrošināšanai nepieciešams piesaistīt papildus darbiniekus.

Rīkojuma projektu izstrādājusi Satiksmes ministrija un NRTP, uzsverot, ka, palielinot priekšvēlēšanu aģitācijas uzraudzības funkciju izpildes kapacitāti, tiks nodrošinātas sabiedrības intereses pēc godīgas un caurspīdīgas priekšvēlēšanu aģitācijas norises.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais