ZZS iebilst pret parlamentārā sekretāra amatu Ministru prezidentam un Veselības ministrijai

Saeimas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcija kategoriski iebilst pret parlamentārā sekretāra amatu Ministru prezidentam un Veselības ministrijai, aģentūru LETA informēja ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko un finanšu situāciju valstī, kā arī to, ka ievērojami jāsamazina 2011.gada valsts budžets, ZZS frakcija uzskata, ka patlaban palielināt valsts tēriņus, veidojot jaunas ierēdņu vietas, ir valsts līdzekļu izšķērdēšana.

Pēdējās dienās masu saziņas līdzekļos ir izskanējusi informācija par to, ka visdrīzākajā laikā ir plānots iecelt Ministru prezidenta parlamentāro sekretāru, kura uzdevums būtu Tieslietu ministrijas politiskā uzraudzība. Tāpat izskanējusi informācija, ka tiks izveidots parlamentārā sekretāra postenis Veselības ministrijā. Šāds paziņojums rada neizpratni, jo partija "Jaunais laiks" vairākkārt ir paudusi nostāju, ka parlamentāro sekretāru amatus ir nepieciešams likvidēt kā nelietderīgus, norāda Brigmanis.

Kā LETA jau ziņoja, pēc neoficiālas informācijas, sākotnēji bija plānots, ka viens no parlamentārā sekretāra amata kandidātiem varētu būt "Pilsoniskās savienības" (PS) priekšsēdētājs un Rīgas domnieks Ģirts Valdis Kristovskis, taču tādā gadījumā viņam būtu jāatstāj domnieka amats.

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai LETA šādu iespējamu parlamentārā sekretāra posteņa ieviešanu nenoliedza, norādot, ka spēkā esošie likumi pieļauj tādu iespēju. Tomēr plašāki komentāri gan no valdības vadītāja puses pagaidām sniegti netiek.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais