Koalīcijas partijas apliecina vēlmi arī turpmāk strādāt kopā

© f64

Pēc šodien notikušās Koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes valdību veidojošās partijas paudušas vēlmi arī turpmāk strādāt kopā.

''Valdība ir stabila, un neviena partija nav paudusi vēlmi no tās izstāties,'' žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Tomēr premjers atteicās prognozēt, kā varētu mainīties situācija, ja koalīcijā esošā Tautas partija (TP) šonedēļ neatbalstīs grozījumus Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likumā, un vai tas atstās iespaidu uz valdības stabilizāciju.

''Jāsagaida Tautas partijas valdes lēmums, un tad varēs spriest,'' piebilda Dombrovskis.

TP Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece, vaicāta par valdības stabilitāti, norādīja, ka rīt par to varēs pārliecināties sēdē, taču partijai esot iespaids, ka tomēr ir sācies nopietns darbs pie 2010.gada valsts budžeta veidošanas.

Savukārt TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vents Armands Krauklis norādīja, ka partijas valdes sēdē vēlreiz vēlas lemt par NĪN palielināšanu, taču viņš prognozēja, ka, visticamāk, partija savu viedokli nemainīs un neatbalstīs tā palielināšanu. "Fiskālās sekas nodokļu paaugstināšanai ir negatīvas, tādēļ ir jāmeklē citi varianti,'' sacīja Krauklis.

Tikmēr partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka ''mēs darīsim visu, lai valdība būtu rīcībspējīga un nostrādātu līdz nākamās Saeimas sasaukumam".

JL līdere pieļāva, ka TP speciāli vēlas destabilizēt situāciju, lai pierādītu starptautiskajiem aizdevējiem, ka valdība nav stabila, un tādējādi panāktu lata devalvāciju.

Jau ziņots, ka rīt gaidāmā Valsts prezidenta Valda Zatlera sasauktā Ministru kabineta sēde un tās rezultāts parādīs valdības vienotību, šādu viedokli šodien pēc tikšanās ar Dombrovski žurnālistiem pauda Zatlers.

"Ja pēc rītdienas sēdes valdība iznāks ārā kā vienota komanda, tad tas būs panākums," sacīja prezidents, minot, ka patlaban ļoti būtiska ir valdības stabilitāte, darbs pie nākamā gada budžeta un strukturālajām reformām.

Rītdienas sēde, pēc Zatlera vārdiem, "nav cīņa par naudu, sēde ir par to, kā labāk pārvaldīt valsti".

Svarīgākais