Veselības ministra amatam virzīs Gavaru, pašvaldību lietu ministra postenī - Staķi

© f64

Partiju koalīcijas padomes sēdē panākta vienošanās, ka vakantajam veselības ministra amatam tiek virzīts "E.Gulbja laboratorijas" līdzīpašnieks Didzis Gavars, bet reģionālas attīstības un pašvaldību lietu ministra amatam Dagnija Staķe (ZZS).

Jāatgādina, ka iepriekš koalīcija nevarēja vienoties par Antru Sakni, kuru Pilsoniskā Savienība izvirzījusi veselības ministra amatam.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) pēc koalīciju partiju kopsēdes informēja, ka balsojums par nākamajiem ministru amata kandidātiem plānots nākamceturtdien, 13.maijā.

Tā kā partijām joprojām nav izdevies vienoties par tieslietu ministra amata kandidātu, ministra pienākumus turpinās pildīt pienākumu izpildītājs - aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS).

Premjers piebilda, ka viņam nav iebildumu pret RAPLM uzticēšanu Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), kurai bija atšķirīgs viedoklis par novadu reformu.

"Reforma ir pabeigta, un neviens to negrasās atcelt," sacīja Dombrovskis.

Kā ziņots, mazākumā nonākušajai valdošajai koalīcijai jau ilgāku laiku neizdevās vienoties par tieslietu un veselības ministra amata kandidātiem, kuriem būtu iespējams nodrošināt Saeimas vairākuma atbalstu. Vakants ir arī pašvaldību lietu ministra amats.

Savukārt 29.aprīlī vakantajā ārlietu ministra amatā tika ievēlēts Aivis Ronis.

Latvijā

Par skandālu saistībā ar Valsts kontroles atzinumu; vai un kādēļ valsts iestādes izvēlas ar darbiniekiem tiesāties līdz galam, nevis slēgt mierizlīgumu; kādēļ Raivis Kronbergs piekrita kļūt par Valsts kancelejas direktoru; vai viņš cer nenonākt premjera vai viņa biroja nežēlastībā; ko tauta gaida no valsts pārvaldes un Valsts kancelejas direktora – “Neatkarīgās” intervija ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais