Nākamnedēļ sāks pieņemt pieteikumus balsošanai pa pastu no ārvalstīm

Sākot ar 5. maiju, 24 Latvijas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības sāks pieņemt vēlētāju iesniegumus balsošanai pa pastu no ārvalstīm 10.Saeimas vēlēšanās, aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Reģistrēties balsošanai pa pastu vēlētāji ārvalstīs varēs līdz 10.septembrim pārstāvniecību noteiktajā darba laikā.

Pieteikumus balsošanai pa pastu pieņems Latvijas vēstniecībās ASV (Vašingtonā), Beļģijā (Briselē), Dānijā (Kopenhāgenā), Francijā (Parīzē), Igaunijā (Tallinā), Īrijā (Dublinā), Izraēlā (Telavivā), Kanādā (Otavā), Krievijā (Maskavā), Ķīnā (Pekinā), Lielbritānijā (Londonā), Lietuvā (Viļņā), Norvēģijā (Oslo), Portugālē (Lisabonā), Somijā (Helsinkos), Vācijā (Berlīnē), Zviedrijā (Stokholmā), ģenerālkonsulātā Brazīlijā (Sanpaulu) un sešos goda konsulātos - Austrālijā (Adelaidē, Melburnā, Sidnejā un Pērtā), Čīlē (Santjago) un Jaunzēlandē (Kraistčērčā).

Reģistrēties balsošanai pa pastu 10.Saeimas vēlēšanās tiek aicināti tie vēlētāji ārvalstīs, kuriem nebūs iespējams vēlēšanu dienā, 2.oktobrī, nobalsot personīgi kādā no 64 ārvalstīs izveidotajiem vēlēšanu iecirkņiem.

Tā kā Latvijā Saeimas vēlēšanās netiek lietots vēlētāju reģistrs, piesakoties balsot pa pastu, kopā ar iesniegumu jāuzrāda arī derīga Latvijas pilsoņa pase, kurā tiks izdarīta atzīme par dalību 10.Saeimas vēlēšanās.

Iesniegumu un pasi pārstāvniecībā var nogādāt gan pats vēlētājs, gan jebkura vēlētāja uzticības persona bez īpaša pilnvarojuma. Pieteikties pasta balsošanai var arī, nepieciešamos dokumentus pārstāvniecībai nosūtot pa pastu.

Vairāk par balsošanas iespējām ārvalstīs 10.Saeimas vēlēšanās iespējams uzzināt CVK interneta mājaslapā "www.cvk.lv" sadaļā "10.Saeimas vēlēšanas", kur pieejams arī 10.Saeimas vēlēšanu iecirkņu saraksts ārvalstīs.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais