Ronis pirmajā vizītē dosies uz Igauniju

Jaunievēlētais ārlietu ministrs Aivis Ronis savā pirmajā ārvalstu vizītē apmeklēs Igauniju.

Darba vizīte plānota jau 3.maijā, un tās laikā Ronis tiksies ar kaimiņvalsts augstākajām amatpersonām - prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, premjeru Andrusu Ansipu un ārlietu ministru Urmasu Paetu.

Tāpat plānots, ka Ronis tuvākajā laikā varētu dosies arī vizītēs uz Viļņu un Briseli.

Tieši Igaunijas un Lietuvas kolēģi bijuši pirmie, kas sveikuši Roni ar ievēlēšanu amatā. Apsveikumi Ronim līdz ar stāšanos amatā vēl aizvien turpina pienākt.

LETA jau ziņoja, ka vakar, 29.aprīlī, Saeima ārlietu ministra amatā ievēlēja bijušo diplomātu Roni.

Par Roni balsoja 90 deputāti, bet viens parlamentārietis - ārpusfrakciju deputāts Visvaldis Lācis - balsojumā atturējās. Šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad kāds ministrs ir saņēmis tik vienprātīgu atbalstu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Ronis dzimis 1968.gada 20.maijā. Augstāko izglītību viņš ieguvis Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē.

Ārlietu ministrijā viņš sācis strādāt 1991.gadā. Viņš bijis Latvijas vēstnieks Turcijā, ASV un NATO. 2006.gada Ronis kļuva par Latvijas-Amerikas finanšu foruma valdes priekšsēdētāju.

Tagad viņš kā Baltijas valstu pārstāvis nozīmēts ekspertu grupā, kura izstrādā rekomendācijas jaunajai NATO stratēģiskajai koncepcijai.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais