Zatlers: Veselības ministra amata kandidātam jābūt izlēmīgam cilvēkam

Veselības ministra amata kandidātam jābūt izlēmīgam cilvēkam, šodien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) uzsvēra Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Pēc Zatlera teiktā, tikai izlēmīgs cilvēks būs spējīgs veikt tās reformas nozarē, kas patlaban ir tikai sāktas.

Vienlaikus Zatlers uzsvēra, ka jebkura ministra amata kandidāta, tostarp, veselības, izvērtēšana vai meklēšana ir valdības vadītāja uzdevums.

Savukārt Dombrovskis norādīja: kandidāts uz veselības ministra amatu var būt gan jomas speciālists, gan arī administrators, taču optimāli būtu, ja viņš pārvaldītu abas šīs sfēras.

Pēc premjera teiktā noprotams, ka patlaban tiek apspriesti vēl atsevišķi veselības ministra amata kandidāti, savukārt jauna tieslietu ministra meklēšana nav centrālais koalīcijas darba kārtības jautājums.

Kā ziņots, šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" premjers sacīja, ka ceturtdien veselības ministra amata kandidāts vēl netiks virzīts apstiprināšanai Saeimā.

Kā jau ziņots, aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka koalīcijas partiju starpā nav vienprātīga atbalsta veselības ministra amata kandidātei Rīgas domniecei Antrai Saknei (PS). Turklāt šodien "Pilsoniskā savienība" paziņoja, ka vairs neuztur viņas kandidatūru, jo Saeimā nav vienota viedokļa par Sakni veselības ministra amatā.

Līdz ar to parlaments rīt, 29.aprīlī, lems tikai par ārlietu ministra amata kandidāta Aivja Roņa apstiprināšanu šajā amatā.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais