"Pilsoniskā savienība" veselības ministra amatam vairs neuztur Saknes kandidatūru

Saeimā nav vienota viedokļa par veselības ministra amata kandidāti Antru Sakni (PS), tādēļ "Pilsoniskā savienība" (PS) vairs neuztur viņas kandidatūru, aģentūru LETA informēja PS priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Kristovskis norādīja, ka pēc nevienprātīgā balsojuma par ģenerālprokuroru PS esot bažas, vai neatkārtosies līdzīgs scenārijs, tādēļ Sakne amatā pagaidām netiks virzīta.

LETA jau ziņoja, ka atbalstu PS kandidātei veselības ministra amatam Saknei bija paudusi Zaļo un zemnieku savienība.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Sakne dzimusi 1969.gadā. Viņa ieguvusi veselības zinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātē, kā arī ekonomikas zinātņu doktora grādu Latvijas Universitātē. Strādājusi Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē.

2009.gadā ievēlēta Rīgas domē no PS saraksta.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica, ka ceturtdien veselības ministra amata kandidāts netiks virzīts apstiprināšanai Saeimā.

Līdz ar to parlaments rīt, 29.aprīlī, lems tikai par ārlietu ministra amata kandidāta Aivja Roņa apstiprināšanu šajā amatā.

Runājot par tālāko Ministru kabineta darbu, Ministru prezidents skaidroja: ja koalīcija panāks vienošanos, tad virzīs ministrus, bet ja ne, tad valdība turpinās strādāt ar ministru pienākumu izpildītājiem. Tas vairs nebūs koalīcijas centrālais jautājums, teica Ministru prezidents.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais