Veselības ministra amatam savu kandidatūru piedāvā medicīnas doktors Rubins

Gatavību pildīt veselības ministra pienākumus ir izteicis Latvijas un Baltijas dermatovenerologu asociāciju prezidents, habilitēts medicīnas doktors Andris Rubins.

Kā pats Rubins apliecina premjeram Valdim Dombrovskim (JL) nosūtītā vēstulē, amata pienākumus viņš ir gatavs uzņemties, ja premjers viņu šim amatam virzīs un Saeima tam piekritīs.

Vēstulē Rubins uzsver, ka viņam ir savs skatījums, kā uzlabot veselības aprūpi Latvijā, sniegt iedzīvotājiem nepieciešamo kvalitatīvu medicīnas palīdzību un medicīnas zinātnes attīstību pašreizējos apstākļos, ekonomējot līdzekļus nesamērīgi lielajiem administratīvajiem izdevumiem un novirzot tos iedzīvotāju medicīniskajai aprūpei.

Sarunā ar aģentūru LETA Rubins norādīja, ka pārāk lieli līdzekļi tiekot tērēti administratīvajam aparātam gan slimnīcās, gan arī Veselības ministrijā. Viņš uzskata, ka tāpēc ir jāsamazina slimnīcu valdes priekšsēdētāju algas, kā arī vēl vairāk ir iespējams mazināt ierēdņu skaitu pašā ministrijā. Ja šīs lietas netikšot darītas, tad līdzekļu medicīnai nekad nebūs.

Tāpat viņš uzskata, ka ir vērts apspriest iespēju Rīgas Stradiņa universitāti pievienot Latvijas Universitātei. Stradiņa universitātes budžets gadā ir ap 15 miljoniem latu, no kuriem administrācijai tiekot tērēti 32%. Pasaules prakse liecina, ka augstskolu administratīvajam aparātam tiek iztērēti 6% no budžeta, Latvijas Universitātē - 7%. Šai situācijā Rubins uzskata, ka nav vērts saglabāt mazu atsevišķu universitāti, kuras uzturēšanai jāizdod tik lieli līdzekļi.

Viņš uzskata, ka tādā veidā varēs ietaupīt naudu un to novirzīt ārstniecībai, it īpaši Latvijas rajonos.

Rubins vēl neesot saņēmis atbildi uz premjeram nosūtīto vēstuli.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā esošā informācija, Rubins 1995.gadā ievēlēts par 6.Saeimas deputātu no Tautas kustības "Latvijai" jeb tā dēvētās Zīgerista partijas. Tai pašā gadā viņš minēts kā viens no kandidātiem uz veselības ministra amatu Ziedoņa Čevera valdības projektā.

Pēc tam no partijas viņš izstājies un 1997.gadā piedalījies nacionāli noskaņotas grupas "Tikai Tēvzemei" izveidošanā Saeimā. Tai pašā gadā dibinājis politisko organizāciju - Tautas kopa "Brīvība"

1998.gadā dibinājis "Latvijas Atdzimšanas partiju".

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais