Iedzīvotājiem būs iespēja sekot līdzi valsts iestāžu līdzekļu izlietojumam

Ministru kabinets šodien atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātos grozījumus noteikumos, kas paredz publiskot informāciju par iestāžu veiktajiem publiskajiem iepirkumiem.

Par to aģentūru LETA informēja RAPLM Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece Ilze Dišlere.

Iedzīvotājiem turpmāk internetā katras tiešās valsts pārvaldes iestādes mājaslapā būs brīvi pieejama informācija par to veiktajām finansiālajām darbībām un finanšu pārskaitījumiem juridiskajām personām, nodrošinot iedzīvotājiem piekļuvi informācijai par valsts budžeta izlietojumu katrā iestādē.

Grozījumi noteikumos paredz, ka iestādēm jānodrošina detalizēta informācija par noslēgto līgumu īstenošanas gaitu un izlietotajiem līdzekļiem, piemēram, līguma noslēgšanas datums un darbības termiņš, līguma summa, kas ļautu secināt par izlietotajiem līdzekļiem un vai līgums ir izpildīts.

Noteikumi papildināti ar iestāžu mājaslapās ievietojamās informācijas apjomu, nosakot iestādēm pienākumu publiskot informāciju par tās veiktajiem publiskajiem iepirkumiem saskaņā ar publisko iepirkumu regulējošo normatīvo aktu prasībām.

Grozījumi noteikumos paredz internetā publicēt noteiktu informāciju par iestādes noslēgtajiem līgumiem, arī tiem, kas noslēgti bez Publisko iepirkumu likumā noteiktajām procedūrām, saskaņā ar kuriem tiek veikti būvdarbi, piegādātas preces vai sniegti pakalpojumi.

Papildus grozījumos paredzēta atruna, kura aicina iestādes sazināties ar sabiedrību elektroniski, lai veicinātu sabiedrības informētību par elektroniskās saziņas iespējām ar iestādēm, kā arī ļautu samazināt korespondences izmaksas, akcentē RAPLM.

Latvijā

Par skandālu saistībā ar Valsts kontroles atzinumu; vai un kādēļ valsts iestādes izvēlas ar darbiniekiem tiesāties līdz galam, nevis slēgt mierizlīgumu; kādēļ Raivis Kronbergs piekrita kļūt par Valsts kancelejas direktoru; vai viņš cer nenonākt premjera vai viņa biroja nežēlastībā; ko tauta gaida no valsts pārvaldes un Valsts kancelejas direktora – “Neatkarīgās” intervija ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais