Lembergs, lai kliedētu baumas, lūdz KNAB pārbaudīt Ventspils autobusu iepirkumu

Ventspils pilsētas domes deputāts Aivars Lembergs ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar iesniegumu, kurā lūdz pārbaudīt Ventspils pašvaldības SIA „Ventspils reiss” 1999.gadā organizēto iepirkumu – izsoli par 43 jaunu „Mercedes” autobusu iegādi.

„Šādas rīcības pamatojumu izraisīja dažādas spekulācijas atsevišķos plašsaziņas līdzekļos par vācu autobūves koncerna „Daimler” kukuļdošanas skandāla it kā saistību ar Ventspils pilsētu,” skaidro A. Lembergs.

Viņš ir iepazinies ar internetā pieejamo Amerikas Savienoto Valstu Kolumbijas tiesas informāciju (pieejama: http://fcpaprofessor.blogspot.com/2010/03/dissecting-daimler.html), t.sk. sadaļām 103.,104., 105., 106. un 107., kurās ir aprakstīta iepriekš minētā skandāla saistība ar Rīgas pašvaldības un Latvijas valdības amatpersonām. Kā redzams no Amerikas Savienoto Valstu Kolumbijas tiesas informācijas, Ventspils pilsēta – ne pilsētas domes, ne pašvaldības SIA „Ventspils reiss” personās tajā nav pieminētas.

„Neskatoties uz to, patiesībai neatbilstoša un politiski motivēta informācija par vācu autobūves koncerna „Daimler” kukuļošanas skandālu un it kā tā saistību ar Ventspils pilsētu tiek izpklatīta ar politisko apvienību „Vienotība” saistīto uzņēmēju (O.Stepanovs) kontrolētajā laikrakstā „Telegraf” 2010.gada 29.martā. Laikrakstā „Telegraf” publicētā patiesībai neatbilstošā informācija tiek pārpublicēta arī citos Latvijas medijos: laikraksta „Diena” portālā (www.diena.lv) 2010.gada 29.martā; laikraksta „Dienas bizness” portālā (www.db.lv) 2010.gada 29.martā, kā arī portālā TVNET (www.tvnet.lv) 2010.gada 29. un 30.martā. Lai kliedētu jebkādas politiskās spekulācijas, lūdzu KNAB pārbaudīt šī iepirkuma likumību,” paziņojumā presei raksta A. Lembergs .

Svarīgākais