KNAB medijus izglītos par priekšvēlēšanu aģitāciju

Lai skaidrotu raidorganizāciju un preses izdevumu pienākumus attiecībā uz priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanu pirms Saeimas vēlēšanām, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nākamnedēļ, 28.aprīlī, plkst.15 organizēs izglītojošu semināru plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Seminārā KNAB Politisko organizāciju finanšu kontroles nodaļas amatpersonas skaidros likumā par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām noteiktās prasības.

KNAB atgādina, ka likumā noteikta prasība: ja raidorganizācija vai preses izdevums vienojies ar politisko partiju, to apvienību, atsevišķu deputāta kandidātu vai ar politiskajām partijām un to apvienībām nesaistītu personu par priekšvēlēšanu aģitācijas materiāla izvietošanu, ne vēlāk kā nākamajā darbdienā pēc līguma noslēgšanas vai izmaiņu veikšanas noslēgtajā līgumā jānosūta KNAB paziņojums par paredzamo priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu. Tāpat preses izdevumiem līdz 2010.gada 6.maijam jānosūta KNAB publiskošanai internetā priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus. Raidorganizācijas minētos izcenojumus nosūta Nacionālajai radio un televīzijas padomei, kas šo informāciju publisko savā mājaslapā internetā.

Kā liecina KNAB mājaslapā pieejamā informācija, birojā savus izcenojumus reklāmas izvietošanai priekšvēlēšanu aģitācijai jau iesniedzis laikraksts "Kurzemes Vārds" un portāls "Neatkarīgās Tukuma Ziņas".

Seminārs notiks KNAB konferenču zālē Rīgā, Brīvības ielā 104 - k2.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais