Bičkovičs neredz iemeslu runāt par savu veikumu

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs neredz saistību starp viņa virzītā ģenerālprokurora amata kandidāta - Jāņa Maizīša - neapstiprināšanu parlamentā un viņa kā AT priekšsēdētāja spēju pildīt savus pienākumus.

Bičkovičs šodien žurnālistiem sacīja, ka viņš nesaskata "likuma pārkāpumus vai ko neizdarītu no likuma viedokļa savā darbībā", un neredz "ne saistību ne iemeslu" runāt par savu veikumu.

AT priekšsēdētājs žurnālistiem nevarēja pateikt, vai situācijā, ja Maizītis netiks apstiprināts uz trešo termiņu ģenerālprokurora amatā, viņš aicinās Maizīti AT tiesneša darbā.

Viņš atzina, ka ir gana aktuāls jautājums par to, kas notiek ar cilvēkiem pēc tam, kad viņi beidz pildīt savus pienākumus.

Bičkovičs atturējās no komentāriem par Saeimas balsojumu jautājumā par Maizīti un to, vai šis balsojums būtu ietekmēts no to cilvēku puses, kam viņš "nodarījis pāri", sakot, ka viņam nav pamata apgalvot, ka balsojums būtu bijis ietekmēts, uzsverot, ka savā tiesneša darbā nav radis apgalvot kaut ko, kas nav pierādāms ar faktiem.

Vaicāts par situāciju, kad Saeimas balsojuma dienā par Maizīti sabiedrībai sniegta informācija par Bičkoviča atrašanos komandējumā ārvalstīs, lai gan faktiski viņš atradies darba nespējas atvaļinājumā tepat Latvijā, Bičkovičs sacīja: "Abas versijas ir absolūti pareizas."

Viņš skaidroja, ka bija gatavojies piedalīties tieslietu forumā Minskā, kur plānojis uzstāties ar referātu jautājumā par ekonomisko tiesību efektivizēšanu. Viņam jau bijusi vīza izceļošanai uz Baltkrieviju, iegādāta biļete, kā arī saņemta apdrošināšanas.

Tad, kad caur Preses dienestu ticis uzrunāts par iespēju piedalīties raidījumā "Kas notiek Latvijā?" 14.aprīļa vakarā jeb dienu pirms parlamenta balsojuma jautājumā par Maizīti, viņš nav piekritis piedalīties raidījumā, jo izlidošana uz Baltkrieviju bijusi plānota trešdienas vakarā plkst.20.

Savukārt jau trešdienas rītā viņš sācis slikti justies un, nebūdams pārliecināts par savas veselības stāvokli, devies pie ārsta, kurš viņam nav rekomendējis lidot un izsniedzis darba nespējas lapu, tādējādi viņš trešdien "visu atcēlis" un palicis mājās.

Svarīgākais