Riekstiņš: ārlietu ministrs būšu vēl vismaz nedēļu vai mēnesi

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš neizslēdz iespēju darbu šajā amatā turpināt vēl nedēļu, divas vai mēnesi", bet "līdz vēlēšanām palikt amatā neredzu ne jēgu, ne loģiku", šodien intervijā "Neatkarīgajai" atzīst politiķis.

"Tad tiešām būtu dīvaina situācijā, kad valdībā pārstāvēšu partiju, kurai viedokļi daudzos jautājumos būs pretēji ar koalīciju. Mana darbošanās jomās ārpus ārpolitikas būs ļoti apgrūtināta," saka ministrs.

Viņš uzskata, ka nevar atnākt kāds labs, parlamentārajā darbā pieredzējis cilvēks un tad lēnām mēģināt saprast, kas notiek. "Jautājums, vai diplomāti gatavi pateikt ardievas savai karjerai, kas veidota vairāk nekā desmit gadus, un uz tik īsu laiku iesaistīties politiskā procesā. Ministrs jau nevar teikt, ka viņš ir tikai ierēdnis vai diplomāts. Arī tas, ka viņš būs bijis politiskā amatā, atstāj zināmas konsekvences uz tālāko karjeru," skaidro Riekstiņš.

Ārlietu ministrs norāda, ka viens otrs politiķis neformāli jautājis viņa domas par iespējamo kandidātu ministra amatā. "Esmu ļoti atturīgs šajā jautājumā, jo mans ieteikums un publiska kandidāta vārda minēšana līdzinātos nāves skūpstam un varētu arī sarežģīt viņa izredzes tapt apstiprinātam parlamentā," uzskata Riekstiņš.

Riekstiņš nenoliedz, ka turpinās darboties politikā. "Es savu būšanu TP nekad neesmu saistījis ar reitingiem. Kad pievienojos TP 2006.gadā, partijas reitings bija knapi pāri 5%. Ja reiz esmu izdarījis politisko izvēli, tā man ir svarīga. Man nav pieņemami partijas piederību pakārtot brīža izdevīgumam - brīdī, kad partija tevi virza uz amatu, ir ok, un, kad tā ir prom no valdības, beigt attiecības ar partiju, lai paliktu amatā," savu nostāju pauž Riekstiņš.

Pilnu interviju ar Māri Riekstiņu lasiet šodienas "Neatkarīgajā"

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.