Ekonomikas ministrs darba vizītē apmeklēs Maskavu

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) rīt, 20.aprīlī, darba vizītē apmeklēs Maskavu un tiksies ar Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas (SVK) līdzpriekšsēdētāju, Krievijas Federācijas transporta ministru Igoru Ļevitinu, informē Ekonomikas ministra preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Tikšanās ietvaros paredzēts pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar gatavošanos šā gada jūnijā Pleskavā plānotajai Latvijas–Krievijas SVK sēdei.

SVK ietvaros plānots apspriest Latvijas – Krievijas divpusējās ekonomiskās sadarbības attīstības perspektīvas, īpaši enerģētikas, tirdzniecības, tūrisma, lauksamniecības jautājumos, kā arī sadarbību zinātniski tehniskajā, humanitārajā un kultūras jomā. Paredzēts, ka SVK ietvaros notiks arī Latvija – Krievijas uzņēmēju biznesa forums.

2009.gadā Krievija bija Latvijas 3. lielākais sadarbības partneris pēc preču eksporta, 6.lielākais partneris pēc pakalpojumu eksporta, kā arī Latvijas 2.lielākais partneris pēc kopēja tirdzniecības apgrozījuma.

2009.gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, kopējais tirdzniecības apgrozījums ar Krieviju samazinājās par 31 % un sasniedza 1392 milj. USD. Preču eksports samazinājās par 28%, sasniedzot 450 milj. USD, bet preču imports samazinājās par 37%, sasniedzot 719 milj. USD.

Latvijā

Pirmie velo statīvi jaunajos Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotajos elektrovilcienos varētu parādīties nākamā gada sākumā, savukārt kopējās projekta izmaksas sarukušas par 25,8% - no 1,198 miljoniem eiro līdz 888 600 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Svarīgākais