Bērziņš: Maizīti gribot izmantot kā karogu nākamajām Saeimas vēlēšanām

© f64

Atkārtotajam Saeimas balsojumam par kandidātu ģenerālprokurora amatam atkal ir jābūt aizklātam, nevis atklātam, kā to vēlas redzēt atsevišķi politiķi. Tā šorīt, komentējot Jāņa Maizīša neievēlēšanu ģenerālprokurora amatā, atzina LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš.

Kā jau ziņots, 15. aprīļa balsojumā uz trešo termiņu netika ievēlēts līdzšinējais ģenerālprokurors Jānis Maizītis. Par J. Maizīša atkārtotu ievēlēšanu balsoja 45, pret bija 47 deputāti. Turklāt daži parlamentārieši, izmantojot to, ka šis balsojums bija slēgts, melo par savu patieso izvēli un tās iemesliem.

A. Bērziņš šobrīd atbalsta Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča lēmumu ieturēt pauzi un tikai 11. maijā paziņot nākamo kandidātu ģenerālprokurora amatam, tomēr politiķis nepiekrīt atsevišķu augsta ranga politiķu izteikumus, ka balsojumam Saeimā par ģenerālprokuroru jābūt atklātam.

"Likums nosaka, ka balsojumam par ģenerālprokuroru ir jābūt aizklātam un tur ir arī sava loģika," sacīja Bērziņš.

Tomēr pēc politiķa domām Maizītis netika ievēlēts, jo daudziem šī kandidatūra nebija izdevīga. "Neesmu nekāds baumu cienītājs, tomēr tās esmu dzirdējis un kuluāros pat runājot, ka Jaunajam laikam šāda situācija esot izdevīga, jo tagad Maizīti varēšot izmantot kā karogu nākamajām Saeimas vēlēšanām," sacīja A. Bērziņš.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais