Gaisa satiksmes problēmu dēļ pārceļ Čehijas prezidenta oficiālo vizīti Latvijā

Īslandes vulkāna izvirduma pelnu mākoņa izraisīto gaisa satiksmes problēmu dēļ Eiropā uz laiku ir atlikta Čehijas prezidenta Vāclava Klausa un viņa kundzes Līvijas Klausovas vizīte Latvijā, aģentūra LETA uzzināja Prezidenta preses dienestā.

Jau ziņots, ka viņu oficiālā vizīte bija plānota no 19.aprīļa līdz 20.aprīlim.

Atceltās vizītes dēļ mainījusies Valsts prezidenta Valda Zatlera darba kārtība.

Jau šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu ar automašīnām dosies uz Polijas prezidenta Leha Kačiņska un viņa dzīvesbiedres Marijas bērēm Krakovā.

Svētdien, 18.aprīlī Zatlers ar kundzi piedalīsies Polijas prezidenta un viņa dzīvesbiedres bēru ceremonijā, bet Latvijā atgriezīsies pirmdien, 19.aprīlī.

LETA jau ziņoja, ka Polijas prezidents un viņa sieva tiks apglabāti Krakovā, Vavelas pilī. Sestdien Varšavā notiks bojā gājušā prezidenta un pārējo 95 personu piemiņai veltīts dievkalpojums.

Kā LETA jau ziņoja, lidmašīnas avārijā pie Smoļenskas pilsētas Krievijas rietumos gāja bojā Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, viņa dzīvesbiedre Marija, vairāki Polijas Seima un Senāta locekļi, garīdznieki un augstas militārpersonas.

No Varšavas uz Smoļensku lidojušajā lidmašīnā "Tu-154" atradās oficiālā delegācija, kas bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā pie Smoļenskas. Pavisam katastrofā gājuši bojā 96 cilvēki.

Kā vēsta prese, izmeklētāji, kas cenšas noskaidrot aviokatastrofas apstākļus, nonākuši pie secinājuma, ka Polijas prezidenta lidmašīnas piloti vēl pēdējā brīdī varēja no avārijas izvairīties.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais