Maizītis būtu gatavs vēlreiz kandidēt uz ģenerālprokurora amatu

Neraugoties uz šodienas Saeimas balsojumu, ģenerālprokurors Jānis Maizītis būtu gatavs vēlreiz kandidēt uz ģenerālprokurora amatu, ja vien viņu izvirzīs, aģentūrai LETA Maizīša viedokli pauda prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks.

Saeimas balsojums, pēc Maizīša teiktā, esot apliecinājis, ka "tāda ir šā brīža valsts politika".

Maizītis šodien ir visai mazrunīgs par Saeimas balsojumu, ar kuru viņš netika pārvēlēts amatā uz trešo pilnvaru termiņu. Viņš rīt arī nolēmis vienu dienu doties atvaļinājumā.

Kā ziņots, Saeima šodien ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu tomēr neievēlēja pašreizējo Ģenerālprokuratūras vadītāju. Par Maizīša atkārtotu ievēlēšanu balsoja 45, pret bija 47 deputāti.

Tā kā balsojums bija aizklāts, nav zināms precīzs balsu sadalījums, taču iepriekš atbalstu Maizītim solīja gandrīz visas Saeimā pārstāvētās partijas, izņemot Zaļo un zemnieku savienības un Latvijas pirmās partijas/"Latvijas ceļa" deputātus, kuriem bija brīvais balsojums.

Maizītis ir 49 gadus vecs. Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti viņš beidzis 1984.gadā.

Kopš 1994.gada Maizītis strādāja Cēsu rajona prokuratūrā par virsprokuroru. Pirms tam, 1991.-1994.gadā, viņš šajā pašā prokuratūrā strādāja par izmeklētāju.

2000.gada maijā Saeima pirmoreiz apstiprināja Maizīti ģenerālprokuratūras vadītāja amatā uz pieciem gadiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais