TP pauž izbrīnu par Maizīša neapstiprināšanu; Urbanovičs aicina atlaist Saeimu

Šīs dienas balsojums, noraidot ģenerālprokurora Jāņa Maizīša kandidatūru, bet pirms tam viņam paužot atbalstu, ir nožēlojama rīcība, aģentūrai LETA sacīja Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas deputāts Jānis Lagzdiņš.

Viņš uzskata, ka visgodīgāk ir rīkojušies tie politiķi, kuri jau pirms tam ir pauduši negatīvu attieksmi pret Maizīša kandidatūru.

"Saskaņas centra" (SC) frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs savukārt pauda viedokli, ka Valsts prezidentam Valdim Zatleram būtu jāatlaiž Saeima, jo vairāk nekā pusei deputātu vārdi nesaskan ar darbiem. "Tas nozīmē, ka arī citos balsojumos lēmumi būs tikpat amorāli kā šajā," sacīja Urbanovičs.

Pirms balsojuma par Maizīša kandidatūru 10 opozīcijas frakciju deputāti ierosināja balsojumu ar zīmēm, un šo ierosinājumu atbalstīja SC, LPP/LC, TP un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakciju deputāti. Lūgts skaidrot, kāpēc tieši LPP/LC frakcijas deputāti bija tie, kuri rosināja slēgto balsojumu, frakcijas vadītājs Andris Bērziņš žurnālistiem sacīja, ka tas noticis tādēļ, ka bijušas jau uzstādītas balsošanas kabīnes.

"Tikai aizklātā balsojumā deputāts patiesi var izdarīt savu izvēli. Es esmu nedaudz apbēdināts par rezultātu, jo balsoju par Maizīti," sacīja Bērziņš.

Kā ziņots, Saeima šodien ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu tomēr neievēlēja pašreizējo Ģenerālprokuratūras vadītāju. Par Maizīša atkārtotu ievēlēšanu balsoja 45, pret bija 47 deputāti.

Tā kā balsojums bija aizklāts, nav zināms precīzs balsu sadalījums, taču iepriekš atbalstu Maizītim solīja gandrīz visas Saeimā pārstāvētās partijas, izņemot Zaļo un zemnieku savienības un Latvijas pirmās partijas/"Latvijas ceļa" deputātus, kuriem bija brīvais balsojums.

Latvijā

Šodien un rīt valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (CAOIP) sadarbībā ar dažādiem dienestiem praktiski izspēlēs iedzīvotāju evakuācijas un izmitināšanas procesu, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais